Nieuws

3M ontvangt BCRG kwaliteitsverklaring

3M Prestige raamfolie ontvangt BCRG kwaliteitsverklaring
Als geautoriseerd dealer van 3M zijn wij verheugd te kunnen mededelen dat 3M voor de Prestige exterior 40 en 70 raamfolie de BCRG verklaring heeft ontvangen. Dit betekent dat onafhankelijk is aangetoond dat de raamfolies bijdragen aan minder toetreding van zonnewarmte.

Energielabel C in 2023

Kantoren die voorzien zijn van koelsystemen zullen door toepassing van 3M™ Prestige minder energie (CO2 reductie/minder euro’s) verbruiken om het binnenklimaat op temperatuur te houden. Deze kwaliteitsverklaring is goed nieuws voor de circa 65.000 kantoren in Nederland die per 2023 minimaal voorzien moeten zijn van het energielabel C.

De 3M Prestige folie is nu erkend als de oplossing om de vastgoed markt in Nederland te voorzien van dit energielabel. De vaststelling van zo’n energielabel wordt gedaan door een gecertificeerd energieadviseur (EPA-U of -W adviseur) die m.b.v. speciale software een kantoor in kaart brengt voor wat betreft de energieconsumptie/CO2 verbruik op dit moment.

In de software kunnen verschillende andere (alleen BCRG erkende) oplossingen (zoals ledverlichting etc. etc.) worden toegepast worden waarmee de energieconsumptie verlaagd wordt totdat het kantoor voldoet aan energielabel C of beter. De 3M Prestige 70 Exterior en 40 Exterior kunnen vanaf nu dus meegenomen worden in deze software. 

Raamfolies die voldoen aan de NTA8800 normen

De vaststelling is bepaald aan de hand van de nieuwe NTA8800 normen die sinds 1 januari 2021 van toepassing zijn. De BCRG verklaring is afgegeven op de 3M™ Prestige 70 exterior en de 40 exterior.

Heeft u interesse om het werkcomfort van uw pand te verbeteren, reflectie van zonnewarmte te voorkomen en uw pand aan het het energielabel-c te laten voldoen neem dan contact met ons op. Dit kan viavoorzien van