Nieuws

Coverplan zorgt met zonwerende folie voor verkoeling studentencomplex de Zwarte Dozen

Het reguleren van de temperatuur in huis wordt steeds actueler. De temperatuur is grillig maar de trend is dat zomers steeds warmer worden. In huizen en kamers met veel ramen en glas is het dan ook een uitdaging om een comfortabele temperatuur te realiseren.

In de Zwarte Dozen, het studentencomplex in Leiden (achter de Leidsche Hogeschool), is het heter dan heet. 36 graden Celsius is dezer dagen geen uitzondering. Het is probleem dat met name in de zomer opspeelt. De structuur van prefab woningen, platte daken en veel glas zorgt ervoor dat het in de winter heerlijk toeven is in de Zwarte Dozen in de winter maar helaas voor grote issues zorgt.
 

Coverplan beplakt glas met zonwerende folie bij de Zwarte Dozen in Leiden

Duwo

Studentenhuisvester Duwo neemt de kwestie serieus en, hoewel men niet direct verantwoordelijk is, werkt aan een oplossing. 3M dealer Coverplan is ingeschakeld om een proefwoning te voorzien van Prestige 40, zonwerende raamfolie. Gedurende een week wordt met behulp van een digitale thermometer op verschillende tijdstippen de temperatuur gemeten bij een woning met zonwerende raamfolie én een woning zonder deze raamfolie. Bij een positief resultaat zal er worden begonnen met het beplakken van de ramen van de aan circa 250 woningen die hiervoor in aanmerking komen. 

De kracht van zonwerende raamfolie

Verwacht wordt dat het beplakken van de ramen met deze zonwerende folie een temperatuurdaling tussen de 4 tot 8 graden zal bewerkstelligen. Het biedt een uitstekende bescherming tegen de zonnewarmte en verbeterd het comfort van de studeer- en leefomgeving. De folie van 3M bestaat uit 200 lagen en houdt circa 75% van de zonne-energie en 99% van de UV stralen tegen.

Het wordt al enkele jaren door Coverplan met succes toegepast in bedrijfsgebouwen en wooncomplexen waar veel glas aanwezig is.

Heeft u vragen over zonwerende raamfolie of de toepassing ervan neem dan even contact met ons op.
Wij zijn bereikbaar via info@coverplan.nl of u kunt ons direct bellen op 0252 793348.