Nieuws

Renoveer uw kozijnen met kozijnfolie van 3MHoewel kunststof- en aluminium kozijnen redelijk onderhoudsarm zijn is er toch enig onderhoud nodig. Het weer en dan met name de zon kan zorgen voor verkleuring van de kozijnen. Daarnaast zien we ook dat kalkaanslag en krassen na verloop van tijd de kozijnen beschadigen.

Om uw kozijnen niet opnieuw te hoeven coaten maar toch als nieuw te laten blinken is renovatie via speciale kozijnfolie een prima alternatief.

Kozijnfolie én gevelfolie

Kozijnfolie van 3M, beter bekend als de 3M Scotchcal 8181 Window Frame Film, is voor het renoveren van aluminium of kunststof kozijnen en bijbehorende gevelbekleding een geweldige oplossing. Deze gegoten pvc folie kent geen gelijke als het gaat om kwaliteit. Verkleuring en lichte beschadigingen zijn effectief weg te werken en indien nodig ook eenvoudig weer te verwijderen.

De folie heeft een hoge slijt- en kleurvastheid en beschermt uw kozijnen optimaal tegen de weersinvloeden. 

Window Frame Film kunt u zowel binnen als buiten toepassen. 3M levert 3M Scotchcal 8181 standaard in 15 veel voorkomende RAL kleuren in 22 uitvoeringen met een matte of glanzende finish. Op aanvraag zijn andere kleuren mogelijk op basis van het 3M Colour Matching-systeem. Als exclusief dealer van 3M folies hebben wij al tientallen kozijnen en gevels gerenoveerd en hebben wij de praktische ervaring die benodigd is om uw kozijnen en gevelbekleding optimaal te herstellen.

Eigenschappen van de kozijnfolie

De 3M Scotchcal 8181 Window Frame Film is een folie die bestaat uit 2 of 3 lagen gegoten pvc folie. De folie is verkrijgbaar op de rol en heeft een afmeting van 152 cm x 50 meter. Verdere specificaties zijn als volgt:

Type lijmlaag en kleur:
Permanente, grijze lijm op solvent acryl basis

Glansgraad (meting bij hoek 60°):
glanzende versie 88 – 95 gloss units
matte versie 15 – 25 gloss units

Temperatuurbestendigheid:
-35°C tot +95°C

Applicatieoppervlak:
vlak, glooiend en gewelfd,niet geschikt voor diepe geulen of 3D contouren.

Aanbrengtemperatuur (omgeving en ondergrond):
minimaal +4°C, optimaal: +10 °C tot +20°C
 

Heeft u vragen over het toepassen van de kozijnfolie van 3M neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord en helpen u graag bij het renoveren van uw kozijnen of gevel. Wij zijn bereikbaar via info@coverplan.nl of u kunt ons direct bellen op 0252 793348.