Nieuws

Veiligheidsfolie beschermd tegen inbraak en voorkomt rondvliegend glas

Ramen spelen een belangrijke rol in uw huis of appartement. Ramen zorgen ervoor dat u naar buiten (of binnen) kan kijken, ze laten licht binnen en houden tenslotte ook nog de warmte binnen. Door de ontwikkeling van folies zijn we in staat beter in te spelen op de nadelen van ramen. Ramen zijn tenslotte breekbaar en soms ook minder goed isolerend. 

veiligheidsfolie en anti-inbraakfolie voorkomt inbraak en verwonding

Bescherming tegen inbraak en vandalisme

Doordat ramen uit glas bestaan is het voor inbraak de snelste weg om een woning binnen te komen. Een steen door de ruiten en de inbreker staat binnen. Door gebruik te maken van veiligheidsfolie op uw ramen zorgt u ervoor dat het glas niet direct in 100 stukjes breekt wanneer er een steen tegenaan wordt gegooid. De veiligheidsfolie houdt het glas voor zover als mogelijk bijeen en werkt zodoende inbraak vertragend. De inbrekers hebben hierdoor meer moeite om binnen te komen. Veiligheidsfolie wordt ook wel anti-inbraak folie genoemd.

Veiligheidsfolie op u ramen voorkomt materiële schade en verwonding

Glas kan ook spontaan breken zonder dat er sprake is van een “directe” impuls. Thermische stress door sterke temperatuurschommelingen, nikkelsulfide houdende deeltjes kunnen glas spontaan doen breken. Wanneer de scherven echter bijeen worden gehouden en de ruit grotendeels intact blijft, zal materiële schade en risico op verwonding voorkomen worden. 

In de hete zomer van 2020 kwam het meerdere malen helaas voor dat door de hitte ruiten sprongen met alle nadelige gevolgen van dien. Denk daarbij aan glassplinters die u kunnen verwonden of andere zaken in uw woning kunnen beschadigen.

Gebruik en toepassing van veiligheidsfolie

Door veiligheidsfolie te gebruiken voorkomt u dat de ruit wel kapot kan gaan maar niet zal uiteenvallen met rondvliegende scherven. Een dun laagje film film op de ramen kan een hoop ellende besparen.

Veiligheidsfolie wordt binnen op de ramen aangebracht. De folie is verkrijgbaar in verschillende diktes, afhankelijk van uw wensen en behoeften. Neem contact op voor advies, de medewerkers van Coverplan helpen u graag!